Andy arbejder

Med automatiseret test kan i køre testen i baggrunden og bruge tiden mere effektivt

Automatiseret tests er vokset kraftigt i takt med at virksomheders processer er blevet mere komplekse. Flere integrationer er kommet mod andre systemer, og både interne og eksterne krav har været stigende. Test af virksomhedens Dynamics 365 Finance og Supply Chain Management (D365 F&SCM) er ikke længere noget der skal tage flere uger før release. Samtidig sikrer det at virksomheden ikke udsætter deres brugere for en løsning fyldt med fejl, som skal løses hen ad vejen.

I Obtain Group arbejder vi med automatiseret test, og det vigtigste for os er ikke værktøjet vi vil bruge, men mere om vi får sat de korrekte processer op, som efterfølgende kan testes. Der er alt for mange virksomheder, som bygger masser af test cases, som tester alt fra den mindste opsætning til alle hjørner af ERP-systemet. Det vigtigste er at kunne teste vigtige processer, så som om slut bogføringen er korrekt eller undgå at virksomheden dør af test overload. Tiden skal i stedet bruges på at rette fejl hurtigt og sikkert.

Ali Jamili, Dynamics 365 Finansspecialist hos Obtain Group
Rudi tester

De automatiseret test værktøjer vi arbejder med

Executive Automats (EA)
Microsoft Regression Suite Automation Tool (RSAT)

I Obtain Group arbejder vi med Executive Automats (EA) og Microsofts Regression Suite Automation Tool (RSAT), som begge giver virksomheder mulighed for automatisk test af D365 F&SCM processer. Det er ikke så vigtigt hvilke værktøjer man vælger, men mere hvilken grad af test man gerne vil have.

Lige meget hvilken test man ønsker, er min anbefaling at testen aldrig må være så lang at test kørslerne kræver hele weekenden samt en IT kyndig for at finde fejlene der måtte være.

Ali Jamili, Dynamics 365 Finansspecialist hos Obtain Group

Hvad får vi ud af at køre automatiseret test?

Spar tid
Reducer tiden og kræfterne som skal bruges på at lave en release
Læs mere
Kør test i baggrunden
Automatiserings værktøjet overtager arbejdsopgaverne fra brugerne, og kører testen i baggrunden
Læs mere
Troværdigt output
Testen leverer et troværdigt output hurtigt ved at køre scripts som tester om opsætningen eller processerne virker som de skal
Læs mere
Lav testscript én gang
I skal kun oprette testscript én gang, og så kan man lade dem køre i baggrunden. De fleste virksomheder kører tests en gang om ugen for at se om D365 F&SCM fungerer som den skal.
Læs mere
Tidligere
Næste

Automatisk test kan forbedre og hjælpe med D365 F&SCM, og kan nemt bruges til at køre test på et specifikt område i de forskellige miljøer. Eksempelvis kunne en udvikler ønske at ændre noget på finansområdet, og få testet ændringerne i EA eller RSAT. Man ville kunne sætte alle test script til at køre på området, som man har ændret, og sikre at ingen processer er blevet ødelagt. Et testscript er ikke lavet til kun at køre en gang, men den kan sættes igang 1.000 gange, og det eneste man skal gøre, er at sætte et tidspunkt den skal køre eller starte manuelt. Et testscript kan være alt fra en simpel bogføring til en kompleks proces.

Automatisk test er troværdig, da man sætter en test script op, som forventer et præcist resultat, ellers fejler det. Det frigiver medarbejder fra at skulle tage tid fra deres arbejde, da man kan lade automatisk test sikre at alt er som det skal være. Jeg har arbejdet med automatisk test i flere år, og oplever tit at man laver et testscript som er alt for detaljeret. En virksomheds testscript skal teste at man kan køre de vigtigste processer fx om man kan lave en salgsordre og køre den hele vejen til betaling, eller lave en rykker til kunden pga. de ikke har betalt, og ikke fx hvorfor man ikke kunne tage imod betaling den ene gang virksomheden havde en amerikansk kunde. Sådanne en test er alt for detaljeret.

Ali Jamili, Dynamics 365 Finansspecialist hos Obtain Group

Læs meget mere om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at komme igang med automatiseret test her.

Navn*
Email*
Tilmeld til nyhedsbrev?*

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hos Obtain holder vi os hele tiden opdateret med nyheder i branchen for at holde os skarpe og aktuelle. Vi er derfor mere end kvalificerede til at hjælpe din virksomhed med opsætningen og integrationen af Dynamics 365 mm.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *