Podcast: At kunne fastholde en virksomheds kultur på tværs af flere kontorer og landsdele

Pernille Frie

Marketing, People & Culture Manager

Vores Group CEO Flemming Andersen har været en tur i Mieritz Advokatfirmas podcast studie og fået en snak med Jesper Mieritz om, hvordan man kan fastholde en virksomheds kultur på tværs af flere kontorer og landsdele.

    

I podcasten kommer de ind på Flemmings rejse med Obtain Group, fra at være et par ansatte, til i dag, hvor vi tæller 28 medarbejdere. De kommer rundt omkring i en branche, hvor der sker meget. De snakker om udfordringer og succeser, der har været undervejs, og hvordan vi ser IT verdenen udvikler sig.

Se hele interviewet herunder, eller læs med i nedenstående. 

Tilfældighedernes spil…

Det var tilfældigheder, der gjorde, at Bo Brinkmann (Obtains stifter) og Flemming mødtes igen mange år efter, at de tidligere havde arbejdet sammen og Flemming dermed kom med ombord som partner hos Obtain i 2019. Her skulle han hjælpe med at få struktur ind i virksomheden, med sit eget drive for at skabe noget nyt og anderledes. Flemming ønskede, ligesom Bo, at gøre en forskel for kunderne, og yde en god kundeservice, fordi det netop er vigtigt for alle relationer.

Der blev etableret et kontor, og de hjalp daværende (som også er nuværende) kunder med at udvikle deres forretning og der blev løbende ansat nye konsulenter.

  

Organisationen ændrerede sig

Der har været god læring i, pludselig at være selvstændig og vækste voldsomt for Flemmings vedkommende. Især rejsen omkring at ansatte de rigtige på det rigtige tidspunkt. Og også det, selv at være en del af at udvide lokationer ved selv at have en skruemaskine i hånden.

Der har også været organisationsændringer undervejs, og Flemming sidder i dag som koncerndirektør samt bestyrelsesformand og er ikke bange for at lade andre tage over på deres ansvarsområder. Flemming ønsker fortsat at være en del af hverdagen, især også hos kunderne.

 

Bo Brinkmann (tv) og Flemming Andersen (th)

  

Kvaliteten af vores arbejde er det vigtigste

Snakken går også om den hybride arbejdsplads, som er skabt ud fra vores værdier og tillid til dem vi ansætter. Det vigtigste er vores kvalitet af arbejdet både overfor vores kunder og internt.

Vi går meget om i hvilken kemi folk kommer med og mange af dem vi ansætter, vil gerne være med til at gøre en forskel for deres kunder.

Vi involverer medarbejderne i vores vækstrejse, så alle er en del af det. Vi vækster med en strategi i ryggen om at tilgå nye kunder, med de kompetencer som de efterspørger.

  

Vores kultur skal skinne igennem på alle lokationer

Vores strategi er at sidestille de mekanismer, der er i en familierelation, med det at være ansat hos os. Det skal være trygt, tillidsfuldt og med åbenhed, smil og godt humør. Ledelsen er helt nede på jorden, og folk skal kunne være åbne omkring det de ønsker. Det er medarbejderne, der skal definere værdierne og kulturen i virksomheden og vi har netop nedsat en arbejdsgruppe, der skal arbejde på at gøre Obtain til verdens bedste arbejdsplads.

Vi har bl.a. allerede indført bruttolønsordning og børne sundhedsforsikring og der er flere tiltag på vej.

 

Vi ønsker at skabe en vision, som folk har lyst til at være en del af

Vi vil gerne undgå at blive procestunge, lave strikse regler og procedurer, men omvendt skal der nedskrives nogle regler, af helt lavpraktisk karakter, som skal fungere som rammer.

Vi ønsker også mere fokus på trivsel, medarbejderudvikling og uddannelsesplaner, og har derfor også ansat en People & Culture Manager, der har ansvaret for det.

Vi har også ansat en Customer Succes Manager, som skal hjælpe til ude hos kunderne, for at sikre, at vi altid leverer den bedste kvalitet.

Vi har også langsigtet visioner, hvor vi arbejder med fyrtårne, såsom flere lokationer for at kunne være der lokalt, samt vækstmål for flere kunder og medarbejder. Vi ønsker også at skabe en vision, som folk har lyst til at være en del af.

  

Den største succes på denne rejse

Den største succes for Flemmings vedkommende, er de mennesker vi har fået med ombord, på de rigtige tidspunkter med de rigtige kompetencer. Og det at have skabt en flot organisk vækst fra 4 ansatte i 2019 til 28 i dag.

Flemming har også ansat Michael Klahsen, som har været med til drive den store organiske vækst de seneste 8 måneder.

Ifølge Flemming har vi skabt en fed forretning, med masser af energi på tværs af hele landet, og alle ønsker at være en del af denne rejse, hvor vi handler hurtigt og er nede på jorden. Der har selvfølgelig også været ændring af perspektiv en gang i mellem, både i forhold til fremtidsplaner og ansættelser.

  

Hvad bringer fremtiden

Vi er ude på en spændende rejse med AI, især også med Microsofts Copilot, som kommer til at drive alle deres produkter til et nyt niveau. Vi forsøger også på vores egen udviklingsproces, og bruger det selv til fx manuelle processer, men stadig med øje for at være kritisk.

  

Læs mere om os her

   

Partnerne Bo Brinkmann, Jesper Dybdahl, Anders Hansen og Flemming Andersen
Vent ... Der er mere!

Hold dig opdateret med branche-relevante nyheder ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev!

Tilmeld nyhedsbrev

Gå ikke glip af relevante branchenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag relevante branchenyheder et par gange om året. 


Scroll to Top