Freelance kontrakt

Få styr på din kontrakt og undgå ansættelseskomplikationer

Vi kan hjælpe med at udarbejde den perfekte freelance kontrakt

Hvis du skal arbejde freelance, er det vigtigt, at der er styr på din freelance kontrakt. Den sikrer, at begge parter er indforstået omkring, hvad der skal laves, og hvor meget du skal have for det.

Men hvis du ikke har den store erfaring med at arbejde freelance, har du muligvis ikke prøvet at udarbejde en kontrakt før. Derfor vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej, og komme med nogle eksempler på, hvad det er vigtigt at inddrage i en freelance kontrakt.

Hvorfor er det vigtigt med en ordentlig kontrakt?

Det er altid vigtigt med en skriftlig freelance kontrakt, da den er med til at sikre både arbejdsgiver og arbejdstager. Det er et dokument, som klart beskriver aftalens vilkår, således at forventningerne er klart afstemt. På den måde er det en sikring både for kunden og for dig om, at I hver især får, hvad I forventer.

I princippet kan man godt indgå kontrakten mundtligt, men det er uhensigtsmæssigt. I så fald vil det nemlig være yderst svært at bevise, hvad der rent faktisk var aftalt i jeres mundtlige kontrakt. 

Skab den perfekte freelance kontrakt

Når man udarbejder kontrakten, er det vigtigt at den ikke er længere end, at al tekst tjener et formål.

Freelance kontrakt Skabelon - Det bør indgå

Når man udarbejder kontrakten, er det vigtigt at den ikke er længere end, at al tekst tjener et formål. Der er intet behov for at skrive side op og side ned om juridiske termer, som ingen alligevel forstår. Det er selvfølgelig vigtigt, at kontrakten stadig skaber en forventningsafstemning mellem dig og kunden, men der ingen grund til at lave den unødig lang.

Indholdet i freelance kontrakten vil variere en smule efter, hvilken type opgave der er tale om.
Uanset hvad, er der nogle punkter, som altid bør være med i din freelance kontrakt.

Du kan med fordel skabe din egen skabelon på en freelance kontrakt, som matcher den type projekter, som du typisk vil lave. På den måde undgår du at skulle udarbejde en fra bunden hver gang, du indgår en freelance kontrakt.

Interesseret i vejledning omkring Freelance kontrakten?

Udfyld formularen og vi kontakter dig snarest.

Lad os hjælpe dig med din freelance kontrakt