Dagen hvor Microsoft helt stopper supporten til Dynamics AX nærer sig

Alle Microsoft produkter har en livscyklus der normalvis løber i 10 år. I produktets levetid udvikler og opdaterer Microsoft løbende på produktet (Mainstream-Support), de lukker sikkerhedshuller og fortager lovgivningsmæssige opdateringer. I produktets udfasning (Extended-Support) fortages kun de nødvendige opdateringer.

Hvad angår Dynamics AX har Microsoft allerede udmeldt slutdatoen for Mainstream-Support og for Extended-Support. Og det vil således være helt slut for Dynamics AX 2009, Dynamics AX 2012, Dynamics 2012 RS fra d. 12. oktober 2021. For Dynamics 2012 R3 udløber Extended-Support d. 1. oktober 2023.

Hvad har det af betydning?

Du kan forsat bruge Dynamics, men det betyder at de opdateringer som Microsoft kommer med på operationelle, server osv. ikke er kompatibelt med Dynamics. Det betyder også at skulle der komme ny lovgivning eller skulle der opstå sikkerheds huller, kommer Microsoft ikke med et fix.

Hvilket muligheder er der?

  • Betale eksterne konsulenter/programmører
  • Overvej at opgradere til Dynamics 365
  • Gøre ingen ting og håbe på det bedste

Eksterne konsulenter

Det vil altid være en mulighed at hyre en ekstern ekspert ind, til at løse de udfordringer som unægtelig vil opstå efter Microsoft har udfaset Dynamics AX. Det er dog ikke en garanti at udfordringen kan løses på denne måde, og det kan komme til at koste rigtig mange timer og i sidste ende rigtig mange penge.

Gør ingenting og håbe på det bedste

Vi forstår godt at du kan være tilbageholdende med at opgradere til Dynamics 365, når du har en Dynamics som fungerer for dig. Men du skal være opmærksom på at der over tid vil opstå sikkerhedshuller, og komme nye lovgivningsmæssige krav til. Det kan få store og dyre konsekvenser ikke at gøre noget.

Opgradere til Dynamics 365

Vi forstår godt at det er en svær beslutning om du skal opgradere til Dynamics 365 eller gøre ingenting. Især ovenpå en erkendelse af, at du ikke længere kan regne med at Microsoft løser de udfordringer der måtte opstå med Dynamics AX. Men hvilket alternativer er der reelt?  

Ved at vælge at opgradere til Dynamics 365 sikrer du din data og øger din produktivitet. Du får adgang til de nyeste funktioner og teknologier samtidig med at du fremtidssikrer din platform. Dynamics 365 er en skytjeneste som giver dig mulighed for at skalere din løsning efter din egen vækst.

Du kan læse mere om Dynamics 365 her.

Vi anbefaler at du kontakter din IT-partner og får en snak om hvordan en opgradering til Dynamics 365 giver mening for netop dig og din virksomhed.

Hvis du er interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig videre, er du velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Navn*
Email*
Tilmeld til nyhedsbrev?*

Hos Obtain holder vi os hele tiden opdateret med nyheder i branchen for at holde os skarpe og aktuelle. Vi er derfor mere end kvalificerede til at hjælpe din virksomhed med opsætningen og integrationen af Dynamics 365 mm.