ERP system

Sæt alle virksomhedens transaktionelle processer og aktiviteter i system

Hvordan skaber et ERP system værdi?

ERP står for Enterprise Resource Planning, og et ERP system er således et ressourcestyrings-program, der kan styre alle de transaktionelle processer, der foregår i hverdagen i jeres virksomhed.

Formålet med et ERP system er at sætte alle virksomhedens aktiviteter i system. På den måde får I et bedre overblik over dem. I sidste ende vil det give stor værdi, fordi I vil spare tid, øge produktiviteten, styrke konkurrenceevnen og som følge deraf, få en bedre bundlinje.

Selvom Enterprise indgår i navnet, er det ikke kun de helt store og globale koncerner, der bruger ERP systemer. Faktisk vil virksomheder i alle størrelser have gavn af et godt ERP system

Hvad er et
ERP system?

Et ERP system kan ofte ses omtalt som et regnskabsprogram eller et økonomisystem. Altså et system, der kan håndtere og styre virksomheders økonomi, bogholderi og bogføring. Og det er for så vidt også helt korrekt. Men et ERP system kan meget mere end det.

Det er en software til administration af virksomhedsprocesser, som styrer og integrerer virksomhedens aktiviteter, når det kommer til økonomi, forsyningskæden, drift, rapportering, produktion og personalestyring.

Tidligere har mange virksomheder haft forskellige processer for regnskab, økonomi og HR, hvor de forskellige softwares ofte arbejdede adskilt. Og dermed ikke har de kunne kommunikere med hinanden. ERP systemer løser den problemstilling, ved at samle alle disse processer i et samarbejde, så man får én sammenhængende platform.

Derfor skal I bruge et
ERP system

Med et ERP system er det nemt og overskueligt at holde øje med alt, hvad der kommer ind og ud af jeres virksomhed. Når al data er samlet på ét sted, vil man kunne effektivisere den daglige drift af virksomheden. På den måde kan systemet hurtigt komme jer til gavn, når der skal træffes vigtige beslutninger om virksomheden. Derfor kan man med rette kalde ERP for livsnerven i enhver virksomhed.

Fem store fordele ved et ERP system

Minimerer dobbeltarbejde

Når først et ERP system er implementeret i jeres virksomhed, vil I undgå meget af jeres dobbeltarbejde. Det er slut med at taste samme data ind flere steder, fordi I bruger forskellige systemer til forskellige oplysninger.

Mere fleksibilitet

Hvis man arbejder i en større virksomhed, hvor mange afdelinger skal arbejde sammen, vil et ERP system være til stor gavn. Her vil al data nemlig være samlet ét sted, hvorfor man ikke skal lede flere steder.

Færre fejl

Med et ERP system, vil I begå færre fejl, og dermed få færre reklamationer. Kunderne får det de har bestilt i første omgang, og jeres regninger bliver automatisk betalt, så I undgår rykkere.

Effektivisering af processer

Med et ERP system vil de fleste af processerne i jeres virksomhed blive mere effektive. Derfor vil virksomheden bruge færre penge, og i stedet tjene flere.

Bedre lager-overblik

Når man bruger et ERP system vil du få et bedre overblik over dit lager, og hvad der eventuelt mangler. På den måde får du også et bedre grundlag at vurdere leveringstider ud fra.

Omfattende virksomhedsadministration

Sørg for kontinuitet i virksomheden med en skybaseret løsning, der forbinder salgs-, service-, økonomi- og driftsteams, så de kan indføre og levere resultater hurtigere.

Øg den økonomiske synlighed og performance

Sørg for kontinuitet i virksomheden med en skybaseret løsning, der forbinder salgs-, service-, økonomi- og driftsteams, så de kan indføre og levere resultater hurtigere.

Afslut projekter til tiden og under budgettet

Opnå en vellykket projektafvikling og rentabilitet med planlægning, ressourcetildeling, sporing, efterkalkulation, fakturering, regnskab og intelligens i realtid.

Tre tegn på at I har brug for et ERP system

Hvis I stadig er i tvivl om, om jeres virksomhed har behov for et ERP system, er her nogle klokkeklare tegn på, at I har brug for et nyt system. Hvis man kan genkende dem, bør ens virksomhed overveje at investere i et ERP system.

1

Nuværende software-funktioner giver ikke mulighed for vækst

Måske har de grundlæggende funktioner i jeres nuværende software fungeret fint, men hvis den sætter grænser for markedsudvidelse, er det på tide at få et system der kan klare udfordringerne.

2

I arbejder med forskellige systemer                                                                      

Hvis man arbejder med flere forskellige systemer, er der større risiko for, at de ikke taler ordentligt sammen. Hvis I er trætte af spilde tid og ressourcer, er det tid til et ERP system.

3

I har problemer med at opfylde kundernes forventninger

Både medarbejdere og kunder er mobile, så hvis systemet ikke er, bør I investere i et system, der opfylder alle behov. På den måde vil medarbejderne i højere grad have værktøjerne til at imødekomme kundernes forventninger.

Dynamics 365 Business Central som ERP system

En af de muligheder I har, hvis I skal implementere et ERP system, er Microsoft Dynamics 365 Business Central. Det er det ene af Microsofts to ERP-Systemer (Det andet hedder Microsoft 365 Finance & Operations). Det er et system, som passer rigtig godt til specielt de små og mellemstore virksomheder.

Systemet har bl.a. den store styrke, at det spiller sammen med Microsofts andre programmer som PowerBI og Microsoft Office 365. Det giver en utrolig god og agil synergi-effekt i virksomheden, at disse systemer spiller sammen.

Business Central er bygget på den samme tekniske platform, som globalt anerkendte økonomisystemer som Microsoft Dynamics NAV og Navision, som er forgængeren til Business Central. Dette system står altså på virkeligt stærkt teknisk fundament, og er en videreudvikling, som passer til tidens behov for online-løsninger.

Løsningen er nem at tilrette til den enkelte virksomhed, således at den tilpasses virksomhedens størrelse og behov. Løsningen kan både leveres i skyen, On-Premise eller som hybrid.

 • Tilpas ERP systemet, efterhånden som din virksomhed vokser

  Få formålsstyrede udvidelser fra Microsoft AppSource-markedspladsen med virksomhedsprogrammer for at opfylde dine unikke vertikale eller forretningsspecifikke behov.
  Tilpas ERP systemet, efterhånden som din virksomhed vokser
 • Strømlin økonomistyring

  Forbind rapporter, diagrammer og Power BI-data på tværs af regnskabs-, salgs-, indkøbs- og lagerteams for at få præcis indsigt og tage realistiske finansielle beslutninger.
  Strømlin økonomistyring
 • Levér enestående kundeservice

  Tilbyd fuld udskiftning eller simpel reparation med reservedels- og arbejdsomkostninger i én serviceordre. Øg loyaliteten ved at levere reserveudstyr til kunder, der afventer service.
  Levér enestående kundeservice

  Kom i gang med ERP system

  Hvis din virksomhed skal bruge hjælp til opsætning og implementering af et nyt ERP-system, hjælper vi hellere end gerne hos Obtain Group. Vi har over 25 års erfaring med at støtte vores kunder med løsning af forretningskritiske udfordringer og forbedringer, applikationsudvikling og applikations management support.

  Vi kan hjælpe jer med at sætte det op på den bedst mulige måde, og vi sørger for, at I bruger softwaren optimalt.

  Skal I bruge hjælp til opsætning og implementering af ERP-system?

  Hos Obtain Group sætter vi en stor ære i, at vores kunder inden for applikationssupport og applikationsudvikling har været kunder i mere end 10 år. For det siger os, at vi gør noget rigtigt.

  En af grundene, udover kompetente specialister, er at vi går længere, er mere fleksible end de fleste, og ikke efterlader vores kunder med uløste problemstillinger.

  Udfyld kontakt formularen og vi vender tilbage snarest! Derefter kan i få et uforpligtende tilbud på hjælp til ERP-systemer, og så finder vi en løsning, der passer til jer.

  Udfyld kontakt formularen og vi vender tilbage i en fart!