ERP-LØSNING TIL GLOBALE VIRKSOMHEDER

Microsoft Dynamics AX

Efterfølgeren til Microsoft Axapta, og forgængeren til Dynamics 365 Finance & Operations.

Microsoft Dynamics AX ERP-system

Dynamics AX er en effektiv ERP-softwarepakke (Enterprise Resource Planning) til økonomi og drift på tværs af landegrænser. Den hjælper globale virksomheder med at organisere, automatisere og optimere deres processer i det lokale miljø, i skyen eller via hybrid implementering. Den er en del af Microsoft Dynamics-pakken af intelligente virksomhedsprogrammer.

Det er vigtigt at pointere at Dynamics AX er et ældre ERP system, hvor supporten nu er ophørt. Læs mere om det her

Derfor kan det være relevant at overveje et skifte til en af løsningerne i Dynamics 365 (Finance & Supply Chain Management eller Business Central). 

Hvad er Dynamics AX?

Microsoft Dynamics AX er et ERP-system, som er efterfølgeren til Microsoft Axapta, og forgængeren til Dynamics 365 Finance & Operations.

Historien om Axapta og Dynamics AX strækker sig helt tilbage til 1998. Det var nemlig dér at Microsoft Axapta blev frigivet på det danske og amerikanske marked. Dengang var det Damgaard Data og IBM, som havde kreeret systemet. IBM returnerede dog alle rettighederne til produktet til Damgaard Data efter version 1,5.

I 2000 fusionerede Damgaard Data med Navision Software A/S, og dannede det, der senere blev til Navision A/S. Men da Dynamics AX blev lanceret i 2011, havde Microsoft i mellemtiden opkøbt det kombinerede selskab.

Den nyeste version af løsningen kom i juli 2017, og hedder altså nu Dynamics 365 Finance & Operations.

Microsoft AX eller Navision?

At vælge ERP-systemet til ens virksomhed, kan godt være ganske svært. For mange virksomheder er det valg ofte blevet kogt ned til valget mellem Microsoft Axapta og Navision. Begge løsninger kommer fra Microsoft, og kan umiddelbart godt ligne hinanden, men der er alligevel forskel på de to løsninger.

CRM-system

Størrelsen på virksomheden er en afgørende faktor

En af de væsentligste faktorer for valget af ERP-system, er størrelsen på virksomheden, hvor det skal implementeres.

Navision er rettet mod de mindre og mellemstore virksomheder, hvor der er en lille grad af international tilstedeværelse. Navision indeholder kraftfuld teknologi, som virksomheder på den størrelse normalt ikke har mulighed for at tilkøbe. Det giver dem mulighed for ‘at bokse over egen vægtklasse’, når de konkurrerer med større virksomheder end dem selv. Derfor er det et rigtig godt valg, hvis virksomheden har planer om at ekspandere eller udvide forretningen.

ERP-system til globale virksomheder

Microsoft Axapta er derimod udviklet til de helt store virksomheder, som har en bred international tilstedeværelse. Når man er en virksomhed i den størrelsesorden, skal man kunne håndtere store implementeringer på tværs af landegrænser, hvilket Microsoft Axapta giver mulighed for. Derfor er Axapta bedre rustet til at løse udfordringerne i projekter med omfattende størrelsesorden.

Hvis I er i tvivl om, hvilket ERP-system der passer til jeres virksomhed, er I mere end velkomne til at kontakte os hos Obtain Group. Så finder vi i fællesskab finde den helt rigtige løsning for jer.

Microsoft Dynamics AX - ERP system

Support af Microsoft Dynamics AX ophører!

Det er vigtigt at pointere, at begge løsninger er ældre udgaver, af det der i dag hedder Finance & Supply Chain Management og Business Central. Så hvis I på nuværende tidspunkt bruger Dynamics AX eller Dynamics NAV, skal I være opmærksomme på at supporten er udløbet. 

At supporten er udløbet, betyder ikke at du ikke kan bruge det længere, men det betyder, at Microsoft ikke længere forbedrer produktet, og at garantikravet ophører. Derfor kan det også være relevant at overveje et skifte til en af løsningerne i Dynamics 365 (Finance & Supply Chain Management eller Business Central).

Kontakt os, hvis du ønsker rådgivning til skift af ERP-system. 

Har du brug for hjælp til at skifte fra AX til Dynamics 365?

Hvis din virksomhed skal bruge hjælp til opsætning, implementering eller opgradering af et nyt ERP-system, hjælper vi hellere end gerne hos Obtain Group. Vi har over 25 års erfaring med at støtte vores kunder med løsning af forretningskritiske udfordringer og forbedringer, applikationsudvikling og applikations management support.

Udfyld formularen og vi kontakter dig snarest.
Scroll to Top