Navision

Dynamics NAV

NAV eller Business Central

Hvad enten du vil forsætte med din nuværende Dynamics NAV løsning eller du overvejer at opgradere til Dynamics 365 Business Central, er vi klar til at hjælpe dig videre. Vi har allerede hjulpet flere kunder over på Dynamics 365 Business Central, og vi hjælper dagligt vores kunder med at udvide funktionaliteten i deres Dynamics NAV løsning.

Navision til business central

Hvad er forskellen på NAV OG Business Central

Kært barn har mange navne, de fleste har hørt om NAV, men reelt set er Navision en ældre version af NAV – som i dag hedder Dynamics 365 Business Central.

Tilbage i oktober 2018 lancerede Microsoft den nyest version af Navision, i den forbindelse blev NAV omdøbt til Dynamics 365 Business Central.

Dynamics 365 Business Central er altså opbygget på samme stærke løsning og teknologiske platform, men byder nu på endnu flere muligheder. Dynamics 365 Business Central fås i forskellige implementeringsformer, nemlig som Cloud og On-Premises.

Microsoft support slutdato for NAV

Ved udgang af 2020 stopper support fra Microsoft, det betyder at Microsoft ikke længere forbedrer produktet. Sikkerhedsopdatering og ikke-sikkerheds hotfixes leveres ikke længere, og garantikravene ophører. Du kan stadigvæk arbejde videre i Dynamics NAV 2018, så længe du har lyst. Men vi anbefaler, at du, når du er klar, opdaterer til Dynamics 365 Business Central, som løbende vil blive opdateret og videreudviklet.

Navision

Historik

Navision har en lang historie bag sig, og har siden begyndelsen i 1984 haft forskellige navne. Historisk set startede systemet som en enkeltbruger økonomiprogram kaldet PC Plus. I 1987 blev Navigator lanceret, som var en flerbrugerløsning baseret på Client/Server princippet. Med Navigator have PC&C som nogen af de første i verden introduceret et ægte client/server program.

Op igennem 80’erne og 90’erne blev der udgivet flere versioner af Navigator, indtil man i 1996 introduceret den første windowsbasseret version som fik navnet Navision. Desuden har PC&C som følge af internationalisering ændre navnet til Navision Software A/S.

Navision Software A/S fusionerede med Damgaard Data i 2000 for at danne NavisionDamgaard, senere navngivet Navision A/S. I 2002 opkøbte Microsoft det kombinerede selskab, og med frigivelsen af version 4 blev navnet så “Microsoft Business Solutions – Navision”. Med frigivelsen af version 5.0 blev navnet ændret til “Microsoft Dynamics NAV” (udtalt N A V). 

 Der udgives mange versioner af det velkendte Dynamics NAV, indtil Microsoft indser, at de er nødt til at forny sig med IT-udviklingen og dens fremtidsudsigter. Derfor lanceres Microsoft Dynamics 365 Business Central i 2018.