Microsoft Dynamics 365 udgivelsesbølge 1 i 2024 (Business Central)

Picture of Michael Klahsen
Michael Klahsen

Administrerende Direktør, Obtain Group

Nyt år er også lig med ny udgivelsesbølge for Microsoft Dynamics 365. I dette blogpost går vi i dybden med de nye funktioner i Microsoft Dynamics 365 Business Central. 

 

Kilde: Microsoft 

   

Dynamics 365 Business Central leverer væsentlige forbedringer med vægt på at udnytte styrken i Copilot. Det er tilgængeligt i over 155 lande/områder og fokuserer på Copilot-drevne muligheder for at strømline og forbedre produktiviteten gennem forbedrede rapporterings- og dataanalysefunktioner, forbedret projekt- og økonomistyring og forenklet automatisering af arbejdsgange.

 

Se og læs mere herunder. 

Tilpas hurtigere med Power Platform, såsom Power Apps, Power Automate og Power BI

 

Det er bl.a. administration af arbejdsordre i Field Service, som kan faktureres i Business Central, brug af virtuelle tabeller når du synkroniserer data mellem Business Central, Dataverse og andre Dynamics 365-apps samt en forbedring af godkendelsesprocesser via Power Automate. Læs mere om de nye funktioner med Power Platform her.

 

Generel optimering af forretningsprocesser i applikationen

 

Generelt bliver oplevelserne med lagerstyring, service- og projektstyring bedre, samt integrationer med andre Dynamics 365-applikationer. Det er bl.a. også inden for forbindelsen til Shopify, brug af fremmede valutaer ved medarbejderudgifter og refusionstransaktioner. For finansområdet er konsolideringsoplevelsen også blevet forbedret.

Læs mere om nye funktioner i selve applikationen her.

 

Copilot og AI-innovation

 

Der kommer flere Copilot funktioner til at øge produktiviteten til flere roller. Det drejer sig bl.a. om Power Automate Copilot integration til Business Central, udvidelse af Copilot med udviklingsværktøjer (Azure OpenAI Service), Copilot-genererede analysefaner (identificering af tendenser og uregelmæssigheder i dine forretningsdata), og hurtigere afstemning af bankkonti. Læs mere om de nye funktioner med Copilot her.

 

Land/område og region

  

Den globale tilgængelighed af Business Central er blevet udvidet. Nu kan Business Central benyttes i mere end 155 lande/områder. Læs mere om lande og områder her.

  

Udvikling

 

Produktiviteten for udviklere bliver forbedret, især inden for GitHub, Visual Studio Code og AppSource Marketplace. Det bliver bl.a. nemmere at strukturere apps, få mere kontrol over dataanalyse, kode, fejlfinding og rapportering. Læs mere om de nye funktioner her.

 

Styring og administration

 

Administratorer få flere værktøjer til at administrere miljøer, apps og datamigreringer vha. Microsoft 365-overvågningslog, som giver stadig stærkere muligheder for at styrke databeskyttelse med kundeadministrerede krypteringsnøgler og Azure Lockbox. Læs mere om de nye funktioner her.

 

Lovgivning

 

Giver dig mulighed for at få adgang til momsdatoer, når du forhåndsviser resultaterne af bogføring af transaktioner. Du finder også bæredygtighedskladden, som vil hjælpe dig med at indsamle og rapportere bæredygtighedsaktiviteter, som bruges til overholdelse af EU’s CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) og andre ESG-standarder. Læs mere om de nye funktioner her.

 

Rapportering og dataanalyse

 

Det er nu muligt at finde rapport- og dataanalyseindhold, herunder forespørgsler, rapporter og Power BI-sider, ved at bruge navigationssøgning eller den nye rapportfinderside. Denne funktion minimerer arbejdet med at finde rapport- og dataanalyseindhold, hvilket gør det mere tilgængeligt og brugervenligt. Læs mere om de nye funktioner her.

 

Forbedrede brugeroplevelser

 

De forbedrede brugeroplevelser gør det muligt at indtaste, opdatere og rette fejl i data på en intuitiv måde. Herunder muligheden for at dele fejldetaljer i Business Central, som kan forbedre muligheden for samarbejde og problemløsning. Det bliver også muligt at ”drag and drop” flere filer på én gang. Læs mere om de nye forbedrede brugeroplevelser her.

Kontakt Michael Klahsen

Har du nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Vent ... Der er mere!

Hold dig opdateret med branche-relevante nyheder ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev!

Tilmeld nyhedsbrev

Gå ikke glip af relevante branchenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag relevante branchenyheder et par gange om året. 


Scroll to Top